Sampler-táplálék (hangmintatár)

Mivel Linuxon - meg úgy általában a Bitwig esetében - direkt nem szándékozom külső (3rd party) plug-ineket használni (erről majd később írok), ezért nagyon fontosnak tartottam a Bitwig Sampler mielőbbi kiismerését és gondoskodni az etetéséről. Vagyis össze kell szednem a fontosabb hangmintáimat, loop gyűjteményemet és felpakolni a Linuxos laptopra. 

Évek alatt komoly kollekcióra tettem szert. Sok-sok vásárolt és igényesebb ingyenes pakk található a külső hdd és felhő tárolóimban :)

Ezekből állítottam össze egy tizen-egynéhány gigás csomagot, ami remek kiegészítője a gyári nyolc gigás készletnek. Vannak benne analóg és digitális szintetizátorok hangmintái (one shot és multi-sample), amiből remek patcheket lehet majd készíteni. Sok-sok dob hang és effekt, valamint rengeteg loop és vokál téma. Ahogy az kell! 

Szép lassan a tesztelés átalakul alkotássá és megszületik az első komolyabb track. Talán gyári mintákból és preset hangszínekből kéne csinálnom az első Bitwig nótát - jó lesz visszatekinteni rá egy idő után :) 

Egy kis extra: 

Kedvenc kiadóim, ahol hangmintákat szoktam venni: Prime Loops, Loopmasterts, Beatport Sounds, Wave Alchemy